FERDA-VINJE Konsert/kåseri med Magne Skjævesland 27. april

Vi ønsker velkommen til konsert/kåseri med 12 melodier fra boka "Ferdaminne frå sumaren 1860" av Aasmund Olavsson Vinje. Melodiene er tonesatt av Magne Skjævesland. 

I 1860 la Vinje ut på en reise fra Kristiania til Trondheim for å være tilstede under kroninga av kong Carl den 15.

Han var 42 år, ugift og over gjennomsnittet opptatt  av damer.  Aasmund mistet mora da han var 9 år. Dette preget følelseslivet hans i voksen alder. Den røde tråden i fremsyningen er Vinje sine møter med kvinner.  De mest sentrale av disse er budeia på Helaksetra, ei ung dame Vinje møter og blir forelsket i.  Han synes hun er så fager at han undrest på om det er huldra selv. Malene fra Folldal, ei 75 år gammel dame.  Ho er, som Vinje, ugift og legger sin elsk på han. Vinje på sin side ser henne i lys av sin egen mor. Drosi treffer han på eimbåten.  Hun er fin byfrøken fra Kristiania som er på veg til Trondheim. 

Tekstene til Vinje dreier seg om naturskildringer, kjærlighetsmøte og filosofiske betrakninger. Musikken vi nytter er folketoner og kjente melodier, de fleste av Grieg. I tillegg nytter vi improvisasjoner som underbygger noen av tekstene.  

 

Tidspunkt: 27. april kl. 19.00

Varighet: Ca. 1 time

Sted: Hoksengstuggu, Oppdalsmuseet

Bill. kr. 150,-

Velkommen til hyggelig konsertforestilling!

logo liten

Besøksadresse Oppdalsmuseet

Museumsveien 11, 7340 Oppdal

Booking/kontakt tlf: 916 44 172 (Heidi)

 

 

Har du lyst til å være med som frivillig på museet? 

Her er det mange og varierte oppgaver som også du kan være med på.

Ta kontakt med en av våre ansatte, du er hjertelig velkommen!