Å "saum ti" er dialektordet for å brodere/sy på. Mange har sikkert tenkt at dette blir for vanskelig, i tillegg til at tiden strekker sjelden til med denne typen sysler. Vi kan love at dette blir en artig og lærerik dag sammen med kursholder Ingebjørg Rise! (Nb, det er en viss fare for å bli helt hekta..)
Vi håper at kurset også fører til økt interesse for en utdøende teknikk, som er helt spesiell for Oppdalsbygda Er interessen stor nok, har vi mål om å kjøre et kurs nr. 2, nemlig at deltakerne syr en egen "sauma-stakk"
I løpet av denne kursdagen får vi også besøk av Anne Ragnhild Rolfsjord i Husflidslaget som vil fortelle litt om "saum-ti" teknikken i et historisk perspektiv. Vi skal også se på utstillingen "saum-ti" som inneholder stakker, sjal, votter og åklær fra 1700-tallet og fram til i dag. Arbeidene viser store variasjoner i mønster og mønsterkombinasjoner. Ingen stakker og åklær var like. De blandet sammen hjemspunnet garn med kjøpegarn, kjøpestoff og hjemmevevd tøy. Utstillingen viser en liten brøkdel av den mangfoldige kvinnelige håndtverkstradisjonen som fantes her i Oppdal.
Bli med på en artig og lærerik dag i historiske omgivelser på Oppdalsmuseet!
Kursinfo:
Sted: Oppdalsmuseet, 14. november fra kl. 10.00-15.00
Arr. Oppdalsmuseet i samarbeid med Husflidslaget
Kursholder: Ingebjørg Rise
Pris pr. deltaker kr 750,- inkludert lunch og kursmateriell
Kurset avholdes ved minimum 5 deltakere.
Påmeldingsfrist 11. november.
Påmelding: post@oppdalsmuseet.no
eller pr. tlf: 415 11509
Velkommen!