VELKOMMEN TIL HISTORISK MATVANDRING
Smak deg gjennom historien i husene på museumsområdet denne dagen. Her får du tidsriktig mat, alt fra vassgraut på husmannsplassen, spikkjisild på "båttå" i Bekkastuggu, gomme oppi sætra, potetkaku, potetball, vikingmat og mye mer.. Det er mange som stiller opp denne dagen, blant andre Oppdal Bygdekvinnelag, Fagermyr gård, donasdamerne og mange fler. Enkelte av disse vil også tilby salg av god kortreist mat.
kl.13.00 Lansering av Oppdalsmuseets signaturrett, Smak og behag / Oppdalsmuseet
kl. 14.00 "Kortreist og sjøllaga"- ei mathistorisk tidsreise, et innlegg og vandring med Kjell Haugland (Vikalåven)
Vikingleik for barn med vikingen Edward Røkkum- hele dagen
Nytt av året er et vi får besøk av foreningen for historisk matkunst "Steikari", der vikingmat blir tema: Hva åt fjellvikingen for tusen år siden? Kan man virkelig steke mat nedi bakken? Hvorfor var kirka så redd for hestekjøtt?
Svar på disse og andre spørsmål om mat gjennom tidene denne dagen. Det blir også demonstrasjon av utstyr, matlaging og selvfølgelig smaksprøver!
Bill: Voksne kr. 100,- Barn kr. 50.- Familie (2 v + 3 barn) kr 200,-
Årskort gir fri inngang (se lenken årskort for mer informasjon)